Aether..

Αιθέρας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ελευθερία είναι να μην είσαι σκλάβος εσωτερικά.


  Σήμερα όλοι είναι αγχωμένοι, ταραγμένοι, σε πλήρη διάλυση και δεν ξέρουν πού να κατευθυνθούν, τι να κάνουν, ακόμα και αυτοί που διοικούν δεν ξέρουν πια πώς να διορθώσουν την κατάσταση,
 δεν έχουν πια εξουσίες, δεν έχουν πια καμία δύναμη, ούτε τη γνώση πώς να διορθώσουν.
Βάζουν όλα τους τα δυνατά για να διορθώσουν την κατάσταση κι αυτή όλο χειροτερεύει. Και γιατί είναι έτσι τα πράγματα; Γιατί από χρόνια και από αιώνες είχαν δώσει την προτεραιότητα, την πρώτη θέση στις υποθέσεις τις εμπορικές, στην οικονομία, στο χρήμα, στην ύλη, στ' αντικείμενα, στις αγορές δηλαδή στη φυσική πλευρά, στο σώμα, στα πάθη, στις ηδονές, κι όλα τα υπόλοιπα, η θεϊκή, η ουράνια πλευρά ήταν στην άκρη εγκαταλελειμμένη.
 Εκτός από ελάχιστους που τους θεωρούσαν και τους μεταχειρίζονταν σαν τρελούς, σαν ανισόρροπους, ενώ αυτοί συνέχισαν να εργάζονται και συνεχίζουν να ευεργετούνται από την πνευματική πλευρά. 

Και τώρα σας λέω, ότι όλος ο κόσμος θα δεχθεί μαθήματα ..., μαθήματα, μαθήματα αδιανόητα, φρικτά, δε θάναι η πρώτη φορά άλλωστε, αλλά για πρώτη φορά θα είναι αυτού του μεγέθους κι αυτής της έκτασης και έντασης ... 
Όλοι πια θα καταλάβουν. Κι είναι πολλά χρόνια ήδη που σας προειδοποίησα, που σας μίλησα με λεπτομέρειες, σας είπα: θα υπάρξουν τέτοιες αλλαγές στην κοινωνία, στον κόσμο, παντού και πρώτα απ' όλα στο θέμα των αξιών.

 Όλα όσα θεωρούνται σαν οι πιο μεγάλες αξίες στην κοινωνία, θα καταρρεύσουν και θα υπάρξουν άλλα πράγματα που ήσαν εγκαταλελειμμένα, αγνοούμενα, σβησμένα που θα πάρουν την πρώτη θέση σαν αξίες. 

Σας είπα ότι θα υπάρξει μια τέτοια μεταστροφή στις αξίες του κόσμου και κοιτάξτε, αυτό αρχίζει, αυτό αρχίζει. Διαπιστώνουν ότι οι αξίες που είχαν αλλάζουν αλλά αυτό δεν συνέβη πλήρως ακόμα. Εγώ το πιστεύω. 
Όλα όσα σας προέβλεψα, σας προφήτευσα έχουν γίνει αργά ή γρήγορα γιατί βασίζονται όλα πάνω σε πράγματα απολύτως βέβαια, σίγουρα. Αυτό δε σημαίνει τώρα ότι δεν πρέπει να παντρευτείτε, δεν πρέπει να έχετε ένα επάγγελμα, ασφαλώς, εφόσον είμαστε στη γη πρέπει να γίνονται, αλλά πρέπει να δώσετε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν - αποδώσατε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι -δηλαδή ο Καίσαρας είναι το φυσικό μας σώμα και σ' αυτό πρέπει να δώσουμε το εν τέταρτο, το εν τέταρτο των ενεργειών σας, των δυνάμεων σας, του χρόνου σας, των απασχολήσεων σας, το εν τέταρτο.

 Γιατί αν δώσετε τέσσερα τέταρτα στον Καίσαρα, στο φυσικό σώμα δηλαδή, όπως κάνει σήμερα όλος ο κόσμος που δίνει τα τέσσερα τέταρτα των δυνάμεων τους, του χρόνου του, των ενεργειών του στο σώμα, στις υλικές ασχολίες κι όλα καταβροχθίζονται ενώ η άλλη πλευρά, η ψυχική, η πνευματική καταρρέει γιατί είμαστε όντα που σκέπτονται, που αισθάνονται και που ενεργούν…….....

(Omraam Mikhael Aivanhov) (16.9.1980)(Από τη διάλεξη: Ελευθερία είναι να μην είσαι σκλάβος εσωτερικά)


Thanks To Stavroula B. :)


                                                                                
                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου